Academici met een achtergrond in de geesteswetenschappen blijken in de uitgeverswereld als redacteur in trek te zijn. Afhankelijk van je bachelor, je belangstelling en je kwaliteiten kun je op verschillende plaatsen terechtkomen. Zo maakt een bachelor in een van de moderne talen, plus de master Redacteur/editor, je geschikt voor literaire of internationaal opererende uitgeverijen, terwijl je met een bachelor Filosofie of Geschiedenis, verzwaard met de master Redacteur/editor, uitstekend gekwalificeerd bent voor een functie bij een wetenschappelijke of nonfictie-uitgeverij.
Ten slotte wijst de praktijk uit dat je met een afgeronde master Redacteur/editor ook heel goed terecht kunt bij uiteenlopende culturele instellingen, musea, tijdschriften en de redacties van literaire of culturele radio- en televisieprogramma's.
Onder de noemer Uitgeverij Redacteur/editor geven studenten van de master elk jaar een boek uit met zelfgeschreven essays rondom een thema. In eerdere jaren waren dat bijvoorbeeld verdeeldheid en verbinding in de literatuur; Joodse kunstenaars in de Tweede Wereldoorlog; het archief van uitgeverij Querido; en culturele wandelingen door Amsterdam. De studenten doorlopen als onderdeel van het vak Taalanalyse en tekstredactie het gehele boekproductieproces, hetgeen resulteert in een boek dat in de boekhandel te koop is.
Heb je ambitie om je eigen onderneming te starten? Het Humanities Venture Lab is dé plek voor de ondernemende geesteswetenschapper. Als student of alumnus kun je hier terecht voor training, coaching, inspiratiesessies, en een werkplek. Bekijk de video's hieronder om te zien hoe het Humanities Venture Lab jou op weg kan helpen.
Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.